DEPARTAMENTUL DE GRANTURI SI CERCETARE STIINTIFICA

Prima competiție IMI2 - deadline 12 noiembrie 2014

Pe data de  9 iulie 2014 s-a lansat prima competiție IMI2 –cu doua teme :
a) modificarea terapeiei  diabetului de tip I;
b)  cercetarea in domeniul degenerarii  maculare asociate cu imbătrânirea .
Data limită pentru lansarea exprimărilor de interes:  12 noiembrie 2014

Mai multe informatii sunt disponibile la adresa : http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-13
In plus, institutia IMI organizeaza o serie de webinarii pentru explicarea temelor si a regulilor de aplicare in perioada 11.07.2014- 03.09.2014.
 Mai multe detalii sunt disponibile la:
http://www.imi.europa.eu/events/2014/06/17/imi-2-1st-call-webinars
Pe data de  30 septembrie 2014,  la  Bruxelles se va organiza o zi de informare IMI.Mai multe detalii sunt disponibile la:
http://www.imi.europa.eu/events/2014/06/16/imi-2-open-info-day-2014
Persoana de contact: Ioana Ispas, consilier afaceri europene. E-mail: [email protected]

Lansare competitie Bursa Tanarului Cercetator

A fost lansata competitia dedicata Bursei Tanarului Cercetator care are ca scop sustinerea tinerilor absolventi de liceu cu rezultate excelente (premiile I,II, III; medalii de aur, argint, bronz), obtinute la olimpiadele internationale sau in competitii internationale/globale de inovare.

Prin finantarea acestor burse se doreste stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare si integrarea acestora in grupuri de cercetare performante din universitati sau din laboratoare de cercetare, de drept public din Romania.

Competitia este organizata in cadrul Programului Resurse Umane al Planului National de Cercetare-Dezvoltare-Inovare II (PNCDI II).

Pentru aceasta competitie cererile se primesc in regim continuu, pana in data de 01.02.2014. Evaluarea se face in perioada 16-28.02.2014, cu anuntarea rezultatelor in data de 03.03.2014.

Pachetul de informatii este disponibil la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3480/Bursa-Tanarului Cercetator.html

Persoana de contact UEFISCDI:
 Gabriela Chiric
Telefon: 021.308.05.63 Email: [email protected]

Apel EuroNanoMed II ERA NET - 2014

S-a lansat al 5-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina - aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomedicina,temele fiind: medicina regenerativa; diagnosticare; sisteme tinta de livrare.

Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim de trei grupuri de cercetare din trei tari diferite, inclusiv cel putin doua grupuri de cercetare eligibile din EuroNanoMed II tara / regiuni care participa la al 5-lea apel transnational. Numarul maxim de participanti pentru consortiul proiectului este de sapte.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 4 martie 2014 ora 17.00 (CET).

Mai multe informatii sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3456/Apel-EuroNanoMed-II-ERA-NET-2013.html

Persoana de contact UEFISCDI:
 Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: [email protected]

Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare privind bolile rare. Abordari terapeutice inovative

Scopul apelului este acela de a da posibilitatea oamenilor de stiinta din diferite tari sa dezvolte colaborari eficiente in proiecte comune de cercetare interdisciplinara, bazate pe complementaritate si schimb de expertiza, cu clara abordare pentru cercetarea transnationala

Proiectele de cercetare trebuie sa se concentreze pe dezvoltarea pre-clinica de abordari terapeutice pe modele animale sau celulare adecvate existente si pot include: terapia pe baza de celule (de exemplu: terapie celulara somatica, medicina regenerativa pe baza de celule, inginerie tisulara, terapii bazate pe combinatii de celule cu scafolduri sau substraturi); terapia genica (de exemplu: transfer de acizi nucleici in scopuri terapeutice, inclusiv ADN, ARN, oligonucleotide); terapie farmacologica (de exemplu: utilizarea substantelor chimice sau biofarmaceutice, inclusiv abordari noi ale acestora, screening de inalta performanta - HTS).

Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Vor fi finantate doar proiecte transnationale. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 6 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 30 ianuarie 2014.

Detalii privind apelul sunt prezentate la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3462/Apel-E-RARE-2-2013.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian: Telefon: 021.302. 3893

Email: [email protected]

Apel in pregatire ERA.Net RUS Plus 2014

La inceputul anului 2014 se va lansa, in cadrul proiectului ERA.Net RUS Plus (Further linking Russia to the ERA: Coordination of MS/ AC S&T programmes towards and with Russia), Apelul comun unic ce va avea ca teme principale: Proiecte S&T (data preconizata de lansare a apelului Aprilie 2014) Inovare (data preconizata de lansare a apelului Februarie 2014).

Obiectivul principal al proiectului ERA.Net RUS Plus il constitue dezvoltarea si promovarea colaborarii dintre Membrii Uniunii Europene, Tarile Asociate si Rusia urmarind reducerea fragmentarii programelor de cercetare in cadrul liniilor de finantare la nivel national.

Informatii detaliate despre Apelul comun unic vor fi publicate pe site-ul proiectului: http://www.eranet-rus.eu/en/

Persoana de contact UEFISCDI: Marius Mitroi:
Telefon: 021.302.38.59
Email: [email protected]

Lansare competitie Proiecte Tineri Cercetatori - competitie interna 2014, UMF Carol Davila, Bucuresti

Proiecte_Tineri_cercetatori_2014-regulament_de_desfasurare.pdf
fisa_de_evaluare_2014.doc
cererefin_2014.doc